Retourneren & ruilen

Mag ik mijn product(en) retourneren?

Bij de aankoop van onze producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste dertig (30) dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Uiteraard dien je tijdens deze periode zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Je mag het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Uitgangspunt hierbij is dat je het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals je dat in een winkel zou mogen doen.

Voorwaarden

 • artikelen mogen geen montagesporen hebben
 • artikelen mogen geen gebruikssporen hebben
 • seals mogen niet verbroken zijn (denk o.a. aan tie-wrap en draaidop verzegelingen)
Mag ik mijn product(en) ruilen?

Je mag binnen dertig (30) dagen je product ruilen. Voor het ruilen van producten gelden dezelfde voorwaarden als bij retourneren. Kijk hiervoor onder "Mag ik mijn product(en) retourneren?"

Hoe retourneer ik mijn product(en)?

Meld je retour aan bij de klantenservice (bij voorkeur per e-mail) en geef hierbij de volgende gegevens door:

 • je ordernummer
 • naam en adresgegevens
 • welke product(en) en aantallen je retour wilt sturen
 • eventueel de reden van retour, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren

Nadat we je retouraanvraag hebben ontvangen versturen we je binnen één werkdag een retournummer en -adres. Je hebt nu 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Vraag bij het versturen van je product altijd om een verzendbewijs met track en trace. Daarmee kunnen we je snel helpen als er problemen bij de verzending zijn ontstaan.

Hoe ruil ik mijn product(en)?

Meld je ruilwens aan bij de klantenservice (bij voorkeur per e-mail) en geef hierbij de volgende gegevens door:

 • je ordernummer
 • naam en adresgegevens
 • welke product(en) en aantallen je retour wilt sturen
 • voor welk artikel je wilt ruilen
 • eventueel de reden van ruilen, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren

Nadat we je ruilaanvraag hebben ontvangen versturen we je binnen één werkdag een retournummer en -adres. Je hebt nu 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Vraag bij het versturen van je product altijd om een verzendbewijs met track en trace. Daarmee kunnen we je snel helpen als er problemen bij de verzending zijn ontstaan.

Wat is het retouradres?

Zodra je de retour of ruilwens hebt kenbaar gemaakt bij de klantenservice ontvang je direct een retournummer en het adres waar je het product naartoe kunt versturen.

Wat gebeurt er zodra jullie mijn retour ontvangen hebben?

Retourneren

Zodra je retour bij ons binnen is, storten we het geld zo spoedig mogelijk terug (uiterlijk binnen 14 dagen na het melden van je retour). Dit doen we altijd via het betaalmiddel dat je zelf ook hebt gebruikt, tenzij we een ander betaalmiddel overeen zijn gekomen. De terugbetaling is uiteraard kosteloos. We betalen ook de eventueel betaalde verzendkosten terug als je een complete bestelling retour stuurt.

Ruilen

Zodra je retour bij ons binnen is, willen we zo snel mogelijk het nieuwe product opsturen. Het kan zijn dat er een verschil in prijs is. We gaan hier als volgt mee om:

 • Nieuwe product is even duur
  Het nieuwe product sturen we direct kosteloos naar je op.
 • Nieuwe product is goedkoper
  Het nieuwe product sturen we direct kosteloos naar je op. Het verschil in prijs storten we ook gelijk terug. Dit doen we altijd via het betaalmiddel dat je zelf ook hebt gebruikt, tenzij we een ander betaalmiddel overeen zijn gekomen.
 • Nieuwe product is duurder
  Je ontvangt van ons bericht met instructies hoe je het verschil in prijs kunt betalen. Na betaling sturen we het nieuwe product kosteloos naar je op.
Wat zijn de kosten bij retourneren of ruilen?

We brengen geen kosten in rekening voor het retourneren of ruilen van producten. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele kosten van het terugzenden.

Waardevermindering
Je bent wel aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Uitgangspunt hierbij is dat je het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals je dat in een winkel zou mogen doen. Let daarom ook goed op de volgende voorwaarden:

 • artikelen mogen geen montagesporen hebben
 • artikelen mogen geen gebruikssporen hebben
 • seals mogen niet verbroken zijn (denk o.a. aan tie-wrap en draaidop verzegelingen)